Latte sanatı , bir shot espressoya mikro köpük dökülerek ve latte yüzeyinde bir desen veya tasarımla sonuçlanan bir kahve hazırlama yöntemidir. Ayrıca köpüğün üst tabakasında basitçe “çizilerek” oluşturulabilir veya süslenebilir.Ayrıca soru şu, kahve sanatını nasıl yapıyorsunuz?
Latte sanatı , yuvarlak kase şeklindeki bir fincanda en kolayıdır. Espressonuzu bardağın dibine dökün ve ardından az miktarda buğulanmış sütünüzü ekleyin ve karıştırmak için karıştırın. Dökme tekniğinin ana yönleri, kasenin üzerindeki hız ve yüksekliktir. Oldukça yüksek bir mesafede yavaş ve eşit bir şekilde dökün.
Ayrıca kahve sanatını kim icat etti? Avrupa’da yüzyıllardır süt ve kahve birlikte tüketilse de, efsaneye göre David Schomer, ABD latte art çılgınlığını 1980’lerin ortalarında başlatmıştır. Ancak İtalya’da Luigi Lupi adında bir adam aynı zamanda aynı şeyi yapıyordu.
Bu şekilde, serbest dökmenin temel tasarımına ne denir?
Serbest dökme , belirli bir yükseklikten kahvenin üzerine süt dökülerek sürahi hareket ettirilerek süt köpüğü ve kremanın birleştirilmesiyle tasarımın oluşturulduğu bir tekniktir. Gravürde süt ve krema birbirinden daha net bir şekilde ayrı kalır ve desen gravür kalemi ile tamamlanır. ‘
Latte ve kapuçino arasındaki fark nedir?
Cappuccino , 1/3 espresso, 1/3 buğulanmış süt ve 1/3 ıslak köpüklü süt içeren, İtalyan kökenli espresso bazlı bir içecektir. Latte ve kapuçino arasındaki fark süt içeriğidir. Latte çok süt içerirken kapuçino sert bir kahvedir.
No comment